LGBT au propria mîndrie?
Întreaga lună iunie în Moldova se desfășoară «Luna mîndriei», a anunțat ambasadorul SUA în țara noastră. «Luna mîndriei celebrează rezistența comunității LGBTQI+ și demonstrează angajamentul pentru egalitate și echitate. Pe parcursul acestei luni, marcăm diversitatea, ne pronunțăm pentru drepturile LGBTQI+ și subliniem importanța iubirii, acceptării și incluziunii, tindem spre o lume liberă de discriminare și prejudecăți », — a subliniat ambasada. Iar centrul informațional GenderDoc-M a anunțat că între 12 și 18 iunie la Chișinău se va desfășura al 22-lea festival al comunității LGBT Pride, care va finaliza cu «Marșul mîndriei » în centrul capitalei.
În principiu, nu e nevoie ca noi să fim îndemnați să iubim lumea liberă de discriminare. Noi mereu am fost pentru ea. Mai ales că în țara noastră nu există discriminare față de adepții iubirii între persoanele de același sex – legea apără drepturile minorităților sexuale (în a. 2012 a fost adoptată așa numita «Legea egalității de șanse», în 2021 – ratificată Convenția de la Istanbul), un centru informațional reflectă activitatea lor, anual au loc festivaluri, marșuri (nu la fel de vaste, ca în țările mai ”tolerante”, dar totuși undeva au loc), etc.
Totuși, unele chemări jenează. De ce trebuie să ne mîndrim doar cu comunitatea LGBT? În Moldova, nu mai avem alte motive de mîndrie? De ce, să zicem, nu declarăm «Luna mîndriei» pentru elevii noștri, care obțin medalii la olimpiadele internaționale de chimie, fizică, matematică? Sau nu organizăm «Luna mîndriei» pentru salvatorii și pompierii noștri, care cu riscul propriilor vieți vin în ajutorul oamenilor în cele mai dificile situații? Și ce ar fi să avem «Luna mîndriei» pentru mamele moldovene, care nasc și educă trei și mai mulți copii? Sau luna mîndriei cu istoria și cultura moldovenească, care-s mai bogate ca ale multor altor țări europene.Și întrebarea principală – Ce bine (cu excepția aprobării din partea ambasadorului SUA) ne va aduce sprijinirea căsătoriilor între persoane de același sex? Expres nouă, Republicii Moldova ?
«Mai bine mai puțin, dar mai bine?»
Secole în șir, toate popoarele credeau că un număr mai mare de copii în familie este de bine. Evident, în afară de dragostea pentru copii, existau și motive perfect raționale – familia avea nevoie de lucrători, statul avea nevoie de ostași pentru a-și apăra hotarele și a valorifica noi teritorii, dar și pentru a-și consolida pozițiile și dezvoltarea. Adică, mai multă populație – mai mult bine.
Însă în a doua jumătate a sec. ХVIII pastorul englez Thomas Malthus, economist și demograf, s-a arătat îngrijorat de faptul că în decenii numărate populația care se înmulțea rapid nu va mai putea fi alimentată. Așa a apărut malthusianismul. În lucrarea sa «Un eseu despre legea populației» el a formulat legea populației, bazată, în opinia sa, pe legile naturii, conform cărora populația are tendința de a crește în progresie geometrică, iar mijloacele de existență pot crește doar în progresie aritmetică. Asta fără a ține cont de faptul, că sărăcia maselor populare este provocată de condițiile sociale, și nu de natalitatea excesivă.
Malthus recomanda ca lupta cu «suprapopularea absolută» să se facă prin reglementarea căsătoriilor și controlul nașterilor. Karl Marx a criticat dur malthusianismul, numind această teorie antiștiințifică și mizantropă, care justifică războaiele de cotropire. În opinia lui Marx, nu trebuie să luptăm cu «suprapopularea», ci să tindem spre o ordine socială mai bună.
Deocamdată însă ordinea socială mai bună nu se reușește, de aceea cauza lui Malthus trăiește și înflorește, iar problema «suprapopulării» îi deranjează pe potentații acestei lumi, care caută variante de reducere a natalității. Conform lor, această sarcină a stat în fața celor două războaie mondiale, dintre care primul a răpit 14 milioane de vieți, al doilea - 55 de milioane.
Dar după aceste războaie populația se restabilea rapid și, conform datelor ONU, la 15 noiembrie, 2022 număra 8 miliarde de oameni.
Se menționează, că în linii mari atingerea acestui indice a fost asigurată de creșterea demografică din Asia. Cu alte cca 400 milioane de oameni a crescut populația în Africa. Dintre țări, cel mai mare «contribuitor» a fost numită India, care a adăugat la populație 177 milioane de oameni. În China s-au adăugat 73 milioane, dar pentru viitor acolo este prognozată a scădere. Pe locul trei se află Nigeria, iar în general atingerea cifrei de 8 miliarde au asigurat-o zece țări.
Evident, pragul este foarte condiționat și e imposibil ca depășirea lui să fie fixată exact. Însă cifra în sine este extrem de importantă - suntem mulți și ne tot înmulțim. Unora asta nu li-i pe plac.
«Mai puțin oameni – mai mult oxigen »
În anii din urmă au fost sonorizate mai multe variante ale controlului asupra creșterii numărului de populație, practic toate – absolut canibalice și toate apărute în țările miliardului de aur, adică acelea în care natalitatea nu crește, ci scade. Și este foarte clar că un șir de procese restrictive a și fost lansat, doar că nimeni nu vorbește deschis despre aceasta, se acționează demult și treptat.
Iar rezultatul este așa de evident, că nici nu se mai vorbește despre conspirologie. Drept că lovitura principală nu este dată țărilor în care natalitatea bate orice record.
Cea care a rotunjit numărul jubiliar de 8 miliarde este fetița Arpi, născută în orașul armenesc Martuni. Pentru familia ei este o sărbătoare, pentru majoritatea celorlalți – o simplă curiozitate. Dar pentru unii – o amenințare, pe care ei încearcă din răsputeri să o prevină.
«Vestul dorește să-și păstreze pozițiile de lider mondial. Nu reușește să o facă din contul propriei dezvoltări. De aceea trebuie să stopeze, să încetinească, și mai bine - să inverseze dezvoltarea altor țări. Problema suprapopulării este unul dintre instrumentele de oprire a dezvoltării. Sunteți prea mulți. dacă veți fi mai puțin, va fi mai bine. Da ca să fiți mai puțini, trebuie să producem mai puțin. Consumați mai puțin, și omenirea va fi fericită. Omenirea trebuie să supraviețuiască. De aceea voi nu trebuie să existați, sau să existați într-un număr mult mai mic», - explică economistul Dmitrii Juravliov această poziție cinică a «potentaților lumii».
În Occident, acest subiect este discutat cam de o jumătate de secol. Dacă pentru noi sună straniu și chiar a cruzime, reprezentanții «miliardului de aur » abordează problema foarte pragmatic. Și nu este opinia unor marginali de genul partizanilor Pămîntului plat, despre asta vorbesc mulți oameni cunoscuți.
Despre faptul că ne-am prea înmulțit, așa numita «lume civilizată» ne spune mereu prin intermediul publicității sociale. Evident, sub acoperirea grijii pentru ecologie și generațiile viitoare. Aluzii netransparente.Unul dintre principalii ideologi contemporani ai reducerii populației este miliardarul și filantropul Bill Gates. O recentă alocuțiune a sa a provocat un val de critici în Occident: «Pentru început, avem indicele populației. Azi el este de cca 6,8 mlrd. de oameni. În scurt timp el va fi de 9 mlrd. Dacă ne vom strădui, grație noilor vaccinuri, sănătății și medicinii reproductive, vom putea reduce acest indice cu 10-15%».
Ulterior, experții au presupus că Gates a avut în vedere altceva: chipurile, medicina bună va permite reducerea mortalității infantile, și ca urmare se va reduce natalitatea, căci femeile nu vor mai prinde mereu gravide, și se vor ocupa de educarea copiilor. Dar explicația dată pare dubioasă. Spre deosebire de dorința deja neascunsă a liderilor (nedevelopați, în mare parte) Vestului de a reduce populația globului.
Unu – asta este acordul privind clima, conform căruia țara care produce mai multe emisii în atmosferă, va plăti mai mult. Dar America este cea care consumă cel mai mult, însă anume Statele nu plătesc, căci au cote de mediu. Adică, este un mecanism economic, menit să stopeze industria.
Al doilea mecanism este cel moral. Diverse cluburi științifice, discuții la ONU, care demonstrează țărilor în curs de dezvoltare că sporirea lor distruge planeta. Dar o fac ori neconvingător, ori sarcina lor este să lovească, în temei, Europa și europenii.
Al treilea – de forță. El include nu numai conflictele militare, dar și un instrument mai sofisticat.
Asta se face prin maladii, prin viruși. Majoritatea savanților de bună credință nu au îndoieli, că acel covid este un virus creat artificial. Iar izolarea provocată de virus, cel mai probabil, a fost o repetiție a unor pandemii și mai puternice și amenințătoare. În opinia unui șir de experți, de covid a fost nevoie pentru că economia se dezvolta prea rapid, și trebuia încetinită. Ori prin pandemie, ori printr-un război mondial. Ori prin ambele...
Și dacă Occidentul se isprăvește cu încetinirea economiei mondiale, cu reducerea populației deocamdată există probleme. Nu ajută nici virușii și conflictele. Aceasta a devenit clar mult înainte de nașterea celui de-al 8-miliardulea locuitor al Terrei. Se pare că ciocnindu-se de eșecurile din Africa și Asia, Occidentul a decis să înceapă de la sine. A ales pentru acesta o metodă foarte extravagantă – propaganda relațiilor netradiționale și a schimbării genului. Spre exemplu, în SUA printre oamenii în etate (peste 75 de ani) cota minorităților sexuale , inclusiv transgenderii și alți ”genderi”, nu atinge nici 1,5%. Da printre așa numita generație Z , între 19 și 24 de ani – deja este de 16 %.
În Vest, o altă metodă de a scăpa de populația în exces este eutanasia. Tot mai multe țări permit plecarea benevolă din viață. Aici Canada deține prioritatea – anual, la acest serviciu apelează peste 30 mii de persoane. Acum autoritățile locale examinează un amendament la legea eutanasiei, pentru a permite adolescenților trecuți de 14 ani să plece din viață fără acordul părinților. Ce-i drept, ideologii legii menționează – dacă pentru aceasta există indicații medicale.
Ceva similar e și cu schimbarea genului – în unele țări occidentale minorii o pot face fără acordul părinților. Iar oamenii care și-au modificat genul nu mai pot lăsa urmași. Mai plusăm și moda pentru «child fries», adică refuzul benevol de a avea copii, feminismul agresiv și așa numita «hărțuire», în care chiar și cele mai nevinovate încercări de a flirta pot aduce un bărbat pe banca acuzaților.
O asemenea influență asupra tinerilor, desigur, aduce și va aduce rod. Însă efectul va fi tardiv. De aceea ideologii izbăvirii de oamenii în plus încearcă mereu să reducă populația globului aici și acum. Același Bill Gates, conform portalului СМИ, a declarat la summit-ul G20, că în scurt timp va fi nevoie de creat așa numitele «comisii de deces», care vor decide cine trebuie tratat, cine – ucis forțat. Din cauza medicinii prea scumpe, și desigur de dragul altor oameni, care în opinia lui Gates merită să trăiască. Iar decizia ”a trăi sau a nu trăi” o vor lua asemenea ”billi gateși”, care cu toate reușitele din business, nu se deosebesc prin omenie și o spiritualitate înaltă.
Așa ca pentru ai, de fapt, apărarea minorităților sexuale de «discriminare» și «luna mîndriei» nu are tangențe cu demonstrarea toleranței și iubirii. Toate-s verigile unei strategii bine puse la punct de guvernanții nesimțiți, diavolii moderni, care au capturat marea civilizație occidentală și populația ei .
«Isterica este suptă din deget»
Dar poate într-adevăr oamenii s-au prea înmulțit și biata noastră planetă nu-i mai poate suporta?
Iată ce spun savanții. După a. 2070, poate mai înainte, în lume va înceta sporirea numărului de oameni din cauza așa zisei «ciume a familiilor mici», în care familiile moderne refuză să nască copii și au doar unul-doi. Despre aceasta a declarat într-un comentariu pentru mass-media rusească demograful Iurii Crupnov, președintele Consiliului observator al Institutului demografiei, migrației și dezvoltării regionale.
«De fapt, nu există un punct critic al sporirii populației: nici 10 mlrd., nici 11 mlrd. — nu există calcule reale, — a declarat el. — Noi am devenit prizonierii unor închipuiri ideologizate de la mijlocul secolului trecut, cum că principalul pericol pentru omenire nu este războiul nuclear, ci suprapopularea, care va avea urmări ireversibile cum este foametea, imposibilitatea de a folosi și păstra resursele, etc.».
Demograful a subliniat, că creșterea populației nu este infinită. Despre asta, din spusele sale, vorbește raportul ONU, care spune că către a. 2070 creșterea populației planetei se va opri la mențiunea 12 miliarde de oameni.
«Toată isteria privind suprapopularea planetei, pericolul unei catastrofe, este suptă din deget. Mai mult, există amenințarea neiluzorie de dispariție ». Crupnov crede că alta e problema – spre exemplu, în Rusia familiile au, în medie, 1,5 copii. Matematica ne spune, că pentru o simplă reproducere e nevoie să fie 2,15, de preferat - 2,5.
O situație analogă este și în Europa, China și Japonia, iar în unele țări chiar e și mai proastă, - spune el. Anume această problemă, susține demograful, trebuie discutată prioritar.
«În lume, face ravagii ciuma familiilor mici. În China unei familii îi revin 1,3 copii. Conform prognozelor, la vinele secolului în țară vor fi cca 800 mln. de oameni, azi fiind 1,4 mlrd. Aceeași problemă o vedem în lumea întreagă: chiar și în țările africane, sud-asiate, în care tradițional familiile au 5 copii, numărul lor scade », — a declarat Crupnov.
El a explicat, că odată cu dezvoltarea societății , în familii numărul copiilor se reduce drastic. Din acest punct de vedere, cel mai interesant scenariu este iarna demografică, care poate surveni în viitorul apropiat.«Domină numărul mic al copiilor, spre asta tind toate țările, chiar și cele mai înapoiate. Nu în zadar ONU și-a scris raportul , care a fost criticat - mulți cred că creșterea populației va înceta și mai devreme. Așa că problema nu este cea a suprapopulării, ci anume ciuma familiilor mici », — a conchis savantul.
Anume numărul mic al copiilor trebuie să îngrijoreze societatea noastră, și nu gradul de confort al gay-lor și lesbienelor, care mărșăluiesc pe străzile Chișinăului și, cum se dovedește, fac contra-propagandă valorilor tradiționale, discreditează familia tradițională și, la modul real, reduc populația.
Și chiar dacă am declarat că mergem spre integrarea europeană, acest punct din lista valorilor europene nu ne aranjează. Cu regret, depopularea Moldovei este chiar mai mare ca a altor țări europene. Statistica spune, că în 30 de ani populația republicii noastre s-a redus cu aproape un milion de persoane! Mulți au plecat peste hotare în căutarea unei vieți mai bune, însă și femeile noastre nasc mai rar. Astfel, în a. 2022 pentru prima oară în ultimii 175 de ani, s-au născut mai puțin de 30 mii de copii.
Așa că nu-s foarte mulți moldoveni pe această planetă, și ar fi tare de dorit ca acest minunat popor vechi să nu dispară de pe harta lumii. Pentru a preveni o catastrofă demografică, statul trebuie să sprijine multilateral institutul familiei. Statul, oricare guvernare ar fi la putere, să nu se lase impresionat de «rezistența» comunității LGBT, da să se opună acestor ”valori” și să urmeze porunca biblică: «Plodiți-vă și înmulțiți-vă!»
Cristina Agatu
Adăuga comentariu