TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ansamblul „Fluieraș” va marca 75 de ani de la fondare printr-un concert aniversar

Un concert aniversar susținut de Ansamblul de cîntece și dansuri populare ”Fluieraș” va avea loc joi, 29 octombrie, la ora 18:00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” din Capitală.

Cu acest eveniment, Palatul Național își va deschide stagiunea 2020-2021, transmite Moldpres.md.

Solicitat de Moldpres, directorul instituției, Andrei Locoman, a menționat că spectacolul aniversar al Ansamblului ”Fluieraș” urma să aibă loc în luna martie, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”, dar acesta a fost contramandat din cauza răspîndirii virusului COVID-19.

”Concertul se va desfășura respectînd toate normele de prevenire a răspîndirii coronavirusului. Accesul la eveniment este permis doar cu masca de protecție, care e obligatorie pe toată durata concertului. Deși dispunem de o sală de 1800 de locuri, la eveniment vor putea participa circa 800 de spectatori”, a precizat Andrei Locoman.

Alături de „Fluieraș” vor evolua interpreții Adriana Ochișanu, Nicolae Glib, Cornelia Ștefăneț, Doina Sulac, Igor Cuciuc și Iulian Corochi. Dirijori - Edgar și Marcel Ștefăneț. Coregraf - Iurie Bivol.


Ansamblul de cîntece şi dansuri populare „Fluieraș” a fost înființat în anul 1945 la Filarmonica Națională. Primul dirijor al orchestrei a fost Constantin Tîrţău. Apoi conducerea colectivului a fost preluată de maestrul Serghei Lunchevici. Din 1995 dirijor al orchestrei a fost Serghei Ciuhrii, iar în prezent este condusă de Edgar și Marcel Ştefăneţ.

Soliști vocali ai orchestrei au fost interpreții Nicolae Sulac, Maria Bieşu, Tamara Ciobanu, Gheorghe Eşanu, Nina Crulicovschi, Eudochia Lica, Olga Ciolacu, Mihai Matieşu, Anatol Latîşev ş.a. Ansamblul de cîntece şi dansuri populare „Fluieraș” a efectuat turnee artistice în toate republicile ex-sovietice, în Germania, Austria, Franţa, Italia, Romînia, Polonia, Cehia, Canada, India, Maroc, Finlanda, Turcia, China, Brazilia, Mexic.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load