TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Zelenski cere să fie învestit cît mai curînd în funcția de președinte al Ucrainei

Zelenski cere să fie învestit cît mai curînd în funcția de președinte al Ucrainei

Vladimir Zelenski cere deputaților din Rada Supremă a Ucrainei să stabilească data de 19 mai drept ziua în care acesta să fie învestit în funcția de președinte al Ucrainei.

Potrivit aceleiași surse, aceasta ar fi dorința poporului.

Zelenski îl compară pe actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, cu un turist care fură papuci și prosoape de la un hotel egiptean înainte de a pleca.

„Îmi amintește de un turist dintr-un hotel egiptean: mîine acasă, valizele sînt împachetate, camera este curată și o persoană educată în mod corespunzător așteaptă transferul la aeroport, dar nu și Poroșenko. El nu se poate opri. Ia cu sine prosoape, papuci și totul de la bufet. Vă rog, dați cheia, plătiți pentru mini-bar și îndreptați-vă spre ieșire! Mai trebuie să treceți și controlul vamal”, a spus Zelenski.


Administrația lui Poroșenko a menționat că actualul șef de stat este responsabil pentru situația din țară pînă la inaugurarea noului președinte ales.

„Ucraina nu este o cameră dintr-un hotel egiptean, așa cum i se pare că d-lui Zelenski”, se spune în declarația lui Poroșenko.

Potrivit legislației ucrainene, inaugurarea ar trebui să aibă loc nu mai tîrziu de 30 de zile de la anunțarea oficială a rezultatelor alegerilor prezidențiale de către Comisia Electorală Centrală. Astfel, termenul limită este 3 iunie. Pe de altă parte, Blocul lui Petro Poroșenko a propus ca ceremonia de investire a noului președinte să aibă loc pe întîi iunie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load