COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Zelenski a vorbit despre planurile sale pentru Saakașvili

Zelenski a vorbit despre planurile sale pentru Saakașvili

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că nu ia în considerare posibilitatea de a-i acorda fostului președinte al Georgiei și fostului guvernator al regiunii Odessa, Mihail Saakashvili, vre-o fincție de stat.

La rîndul său, Secretarul de presă al președintelui Ucrainei, Iulia Mendel, a adăugat că, în pofida lipsei unor propuneri pentru fostul președinte georgian, administrația Zelenski rămîne deschisă pentru dialog cu toate forțele politice din țară.

În timp ce Zelenski se înconjoară cu vechi prieteni, Poroșenko este înconjurat de noi dușmani.


Potrivit ei, dacă Saakașvili va veni cu vreo propunere, echipa președintelui Ucrainei o va lua în considerare. "Dar în prezent nu există negocieri cu Mihail Saakașvili", a spus ea.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, i-a restabilit cetățenia fostului lider georgian, Mihail Saakașvili.

Saakașvili care a reformat din temelii Georgia, relansîndu-i economia și reducînd corupția, a primit cetățenia Ucrainei de la fostul ei președinte, Petro Poroșenko, fiind numit, în 2015, guvernator al regiunii Odesa. Dar fostul președinte georgian și-a pierdut cetățenia ucraineană în 2017, după ce a trecut în opoziție față de Poroșenko, acuzîndu-l că tolerează corupții. La acel moment, Saakașvili nu mai avea nici cetățenia georgiană, care i-a fost retrasă de către autoritățile de la Tbilisi pe motiv că Georgia nu permite dubla cetățenie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load