TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Uraganul Dorian ar putea să îi coste pe asiguratori circa 25 de miliarde de dolari

Uraganul Dorian ar putea să îi coste pe asiguratori circa 25 de miliarde de dolari

Uraganul Dorian, care a lovit luni insulele Bahamas, ar putea să provoace industriei de asigurări pierderi de pînă la 25 de miliarde de dolari, o cifră care l-ar putea transforma în cel mai scump dezastru natural pentru acest sector, după uraganul Maria, din 2017, au apreciat analiştii grupului bancar elveţian UBS.

Potrivit prognozelor, uraganul Dorian, a doua cea mai puternică furtună formată în Oceanul Atlantic, va afecta arhipelagul din Caraibe, apoi se va deplasa către coastele Statelor Unite, unde autorităţile au dispus evacuarea a peste un milion de persoane din Florida, Carolina de Sud şi Georgia, scrie Agerpres.


Conform analiştilor de la UBS, uraganul Dorian ar putea provoca pierderi de la cinci pînă la 40 de miliarde de dolari, aceasta dacă furtuna va lovi coasta estică a Floridei în următoarele zile. În ceea ce priveşte scenariul de bază, experţii UBS şi-au revizuit estimările privind posibilele costuri pentru industria asigurărilor de la 15 pînă la 25 miliarde dolari.

Ultimul dezastru natural care a provocat asiguratorilor pierderi de peste 25 de miliarde de dolari a fost uraganul Maria, în 2017. În acel an, asigurătorii au suportat o notă de plată record de 135 de miliarde de dolari de pe urma uraganelor, cutremurelor şi incendiilor de vegetaţie. În 2018, însă, industria asigurărilor a profitat de pe urma faptului că au fost puţine dezastre naturale majore, ceea ce a permis marilor companii de reasigurări să menţină un exces de capital de 30 de miliarde dolari. Estimările pentru acest an vizează pierderi de aproximativ 70 de miliarde de dolari de pe urma catastrofelor naturale.

Potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din Statele Unite (National Hurricane Center - NHC), Dorian este un uragan de categorie 5 - nivelul maxim pe scala Saffir-Simpson - considerat "catastrofal" de NHC. Dorian a egalat recordul, care data din 1935, al celui mai puternic uragan din Atlantic atunci când a ajuns la ţărm.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load