COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Turcia va deschide sezonul turistic, dar cu restricții pentru turiști

Turcia va deschide sezonul turistic, dar cu restricții pentru turiști

Turcia a lansat un plan de activitate a sectorului turistic în perioada pandemiei de coronavirus. Pentru oaspeții țării vor fi valabile a serie de restricții privind siguranța sanitară, scrie ziarului Daily Sabah.

În transport vor fi disponibile mijloace de dezinfectare, iar locurile de lîngă pasager vor rămîne goale.

Se va permite completarea hotelurilor nu mai mult de 60%. Proprietarii hotelului vor oferi turiștilor măști. La intrarea în hoteluri va fi verificată temperatura corpului vizitatorilor, iar la recepție și în hol vor fi utilizate linii care indică distanțarea socială.


După plecarea clientului, camera va rămîne goală timp de 12 ore și va fi dezinfectată. Personalul hotelului, responsabil de curățarea camerei, va utiliza mijloace de protecție personală în timpul lucrului. Pentru oaspeții cu simptome de coronavirus vor fi create zone speciale de carantină.

Nu este planificată anularea sistemului de bufet în hoteluri, dar la fel vor exista noi reguli. Sarea, scobitoarele și condimentele vor fi oferite în ambalaje individuale, iar mîncarea va fi închisă cu panouri de sticlă. Între mese va fi o distanță de cel puțin un metru și jumătate, iar aparatele de cafea vor fi scoase.

Măsuri similare vor exista și în bazine, unde va fi menținut un nivel crescut de clorare a apei. Centrele Spa și sălile de fitness în acest sezon turistic vor rămîne închise.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load