Țara europeană care interzice vesela de plastic

Țara europeană care interzice vesela de plastic

Vesela şi tacîmurile fabricate din plastic vor fi interzise în Franţa.


Astfel, autorităţile franceze au aprobat o lege prin care vor interzice, începînd din anul 2020, utilizarea veselei de unică folosinţă – farfurii, pahare, furculiţe sau cuţite de plastic.


Măsura luată face parte din lupta împotriva efectelor încălzirii globale, informează Rador.


În intervalul 2018-2020, magazinele sînt obligate să epuizeze stocurile de veselă de unică folosinţă, iar producătorii să reutileze întreprinderile pentru fabricarea veselei din materiale biodegradabile.


Adversarii acestei legi consideră că măsura va avea efecte negative asupra economiei Franţei. Un grup format din adversarii legii elaborează o petiţie pe care intenţionează să o transmită Uniunii Europene, prin care ei vor stipula că noua măsură încalcă legislaţia europeană privind liberul schimb comercial. Astfel, Franţa a devenit prima ţară din lume unde a fost adoptată o astfel de lege, relatează Radio Svoboda.


Anul trecut, autorităţile franceze au ţinut cont de recomandările ecologiştilor şi au interzis prin lege pungile de plastic. Adversarii acestei măsuri consideră că ea va avea efecte negative asupra economiei franceze. Interzicerea pungilor de plastic de unică folosinţă este o măsură care a intrat în vigoare pe 1 iulie 2017. Francezii au acum posibilitatea să cumpere pungi de hîrtie sau să vină cu sacoşa de acasă atunci cînd îşi fac cumpărăturile.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load