COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Țara care a introdus restricții asupra jocurilor video pentru copii

Țara care a introdus restricții asupra jocurilor video pentru copii

China a declarat stare de alertă în cazul jucătorilor minori din mediul online și a impus restricții drastice pe timpul pe care aceștia îl pot petrece jucîndu-se, avînd ca scop combaterea dependenței de gaming-ul online.

Minorii nu se vor mai putea juca online de la ora 22.00 noaptea la 08.00 dimineața, iar în restul zilei vor avea un program strict.

hidul oficial formulat de guvern pentru combaterea dependenței minorilor de jocurile online va fi aplicat tuturor platformelor de online gaming care operează în China.


Cea mai notabilă este Tencent, care este, de altfel, și cea mai mare companie de gaming din lume. Potrivit noilor reguli, jucătorii sub vîrsta de 18 ani nu vor avea acces la jocurile online între orele 10 p.m.- 8 a.m.

În zilele săptămînii, minorii vor putea juca doar 90 de minute, iar în weekend, sau în timpul vacanțelor oficiale vor putea juca pînă la 3 ore pe zi.

Restricții și pentru sumele de bani

Restricții vor fi impuse și în ceea ce privește sumele de bani pe care minorii le pot transfera în conturile online. Jucătorii cu vîrste cuprinse între 8 și 16 ani vor putea transfera numai 29 de dolari pe lună, în timp ce suma maximă, pentru cei din categoria 16-18 ani va fi de 57 de dolari.

China este cea mai mare piață de gaming din lume, un sfert din veniturile globale indreptîndu-se spre aceasta, potrivit firmei de analiză a pieței, Newzoo.

Ghidul a fost publicat de Administrația Generală a Presei și Publicațiilor din China.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load