COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SUA impun noi sancțiuni împotriva Iranului

SUA impun noi sancțiuni împotriva Iranului

Statele Unite impun noi sancțiuni împotriva Iranului, limitînd livrările de metale și materiale care pot fi folosite pentru programele nucleare, balistice și militare ale Republicii Islamice, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo.

Potrivit acestuia, programele nucleare, balistice și militare ale Iranului reprezintă o "amenințare gravă la adresa păcii și securității internaționale".

După cum scrie ria.ru, în plus, livrările de materiale pentru industria construcțiilor din Iran sînt interzise, deoarece se crede că corpul Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC) "controlează sectorul de construcție" al țării.


"Compania de construcții IRGC și multe dintre întreprinderile sale fiice se află și acum sub sancțiunile ONU, deoarece au participat direct la construcția instalației de îmbogățire a uraniului în Ford. Ca urmare a acestui statut a IRGC, orice transmitere cunoscută a anumitor materiale, inclusiv grafit sau materii prime, sau semifabricate metalice, în sau din Iran pentru utilizare în legătură cu sectorul construcțiilor din Iran rămîne sub influența sancțiunilor", se arată în declarație.

Printre cele 22 de metale și materiale interzise sînt: aliajele de aluminiu, pulberea de aluminiu, unele mărci de oțel, inclusiv de oțel inoxidabil.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load