COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SUA ar putea relaxa restricţiile

SUA ar putea relaxa restricţiile

Administraţia preşedintelui american Donald Trump are în vedere 1 mai ca dată-ţintă pentru relaxarea restricţiilor impuse în vederea limitării epidemiei cu noul coronavirus în SUA.

Cel puțin așa a declarat duminică şeful Administraţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA), Stephen Hahn. Acesta a avertizat totuşi că este prea devreme să se spună dacă va fi respectat acest target, transmite Agerpres.

"Vedem lumina de la capătul tunelului", a declarat Hahn pe ABC, adăugînd că "siguranţa şi binele poporului american trebuie să aibă prioritate şi să determine deciziile luate".

Curba "nu doar că s-a aplatizat, începe să dea înapoi", a spus pe CNN şi dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef al SUA, exprimîndu-şi speranţa că se va constata "un declin foarte clar şi ulterior ne putem gîndi cum putem ţine (virusul) la distanţă şi să prevenim un reviriment".


Administraţia preşedintelui Donald Trump a reluat dezbaterea privind o redeschidere neîntîrziată a economiei după ce un grafic realizat de o influentă universitate a redus previziunile de mortalitate la 60.000 pînă la 4 august, de la minim 100.000, cu menţinerea măsurilor de distanţare socială, notează Reuters.

Pe de altă parte, noi date guvernamentale au indicat o creştere a infecţiilor dacă ordinele de "rămîneţi acasă" ar fi ridicate după doar 30 de zile, potrivit unor proiecţii relatate iniţial de New York Times şi confirmate de un oficial din Ministerul securităţii interne al SUA.

Americanii din majoritatea statelor SUA şi-au petrecut duminica Paştelui catolic în lockdown, în condiţiile în care cel mai recent bilanţ indica peste 20.500 de decese asociate cu noul coronavirus şi peste o jumătate de milion de contaminări.

"Generaţiile viitoare vor privi această (perioadă) ca prelungul Post din 2020, o perioadă în care boala şi moartea au întunecat brusc întregul Pămînt", le-a scris arhiepiscopul de Los Angeles Jose Gomez clericilor şi credincioşilor din toată ţara, îndemnîndu-i să rămînă tari.

"Poate că bisericile noastre sînt închise, dar Iisus nu este în carantină şi Evanghelia nu este înlănţuită", a scris Gomez, potrivit Reuters.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load