Snowden comentează arestul lui Assange

Snowden comentează arestul lui Assange

„O zi tristă pentru libertatea presei”, a comentat ”lansatorul de alerte” (”whistleblower”) Edward Snowden după ce fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, refugiat de şapte ani în ambasada Ecuadorului de la Londra, a fost arestat de poliţia britanică, informează AFP, potrivit agerpres.

„Imaginile cu ambasadorul Ecuadorului invitând poliţia secretă în ambasadă pentru a scoate cu forţa afară un editor de materiale jurnalistice – fie că acest lucru place sau nu – vor ajunge să intre în cărţile de istorie. Criticii lui Assange se pot bucura, însă aceasta este o zi tristă pentru libertatea presei”, a notat pe Twitter fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA.

Edward Snowden, care trăieşte în exil în Rusia, a calificat decizia Ecuadorului drept „revocare extraordinară şi foarte probabil fără precedent a ceea ce Naţiunile Unite consideră o acordare de azil legitimă”.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat de poliţia britanică joi, după ce agenţii au fost invitaţi să intre în ambasada Ecuadorului la Londra, unde Assange se refugiase din 2012. Assange a fost arestat ca urmare a retragerii dreptului de azil de către guvernul ecuadorian.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load