Șeful ONU cere încetarea conflictului armat din Siria

Șeful ONU cere încetarea conflictului armat din Siria

Șeful ONU cere încetarea conflictului armat din Siria. Antonio Guterrs, secretar general al Organizației Națiunilor Unite, a cerut sîmbătă stingerea imediată a conflictului armat din Siria.

Guterres a declarat că toate părțile implicate în conflict trebuie să respecte rezoluțiile și încetarea ”imediată și necondiționată a violențelor” din Siria, după ce Israel a lansat raiduri aeriene intense asupra bazelor militare iraniene aflate pe teritoriul sirian.

”Toate puterile din Siria și regiune au responsabilitatea să respecte legea internațională și rezoluțiile Consiliului de Securitate ale ONU”, a declarat Antonio Gurterres într-un comunicat de presă.

Totodată, purătorul de cuvînt al șefului ONU, Stehphane Dujarric, a spus că ”Secretarul General urmărește cu atenție escaladarea conflictului militar din Siria și propagarea sa în afara granițelor (Siriei)”.

Armata Israeliană a lansat, sîmbătă, un atac masiv în Siria, după ce ar fi interceptat o dronă iraniană care a intrat în regiunea Înălțimile Golan (regiune aflată în nordul Israelului, la granița cu Siria), urmată de prăbușirea unui avion F-16 Israelian, pus la pămînt de Forțele Armate Siriene.
.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load