COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Se cere anchetarea modului în care au fost incinerate persoanele decedate de COVID-19 în Italia

Se cere anchetarea modului în care au fost incinerate persoanele decedate de COVID-19 în Italia

Zeci de plîngeri au fost depuse Parchetul din Bergamo de familiile şi apropiaţii unora din victimele noului coronavirus, relatează AFP.

Însoţiţi de avocaţii lor, membrii comitetului „Adevăr şi justiţie pentru victimele Covid-19”, creat pe Facebook şi care numără 55.000 de membri, au depus 50 de plîngeri la biroul procurorului din Bergamo, oraş din Lombardia şi epicentrul epidemiei din Italia.

„Nu vrem răzbunare, vrem justiţie”, a explicat Stefano Fusco, 31 de ani, al cărui bunic a decedat în martie, trasmite agerpres.ro.


Plîngerile au fost depuse la Bergamo pentru că acest oraş este simbolul tragediei care a lovit toată ţara a adăugat Fusco, unul din fondatorii grupului pe Facebook.

Plîngerile vorbesc despre dramele trăite de fiecare din aceste familii: lipsa informaţiilor despre cei dragi, îngrijiri necorespunzătoare ş.a. Ele vor fi examinate de biroul procurorului, care va decide asupra eventualei începeri a urmăririi penale şi, dacă va fi cazul, asupra încadrării faptelor.

Cristina Longhini, farmacistă, şi-a pierdut tatăl, Claudio, în vîrstă de 65 de ani, decedat în timpul pandemiei într-un spital din Bergamo. „Tatăl meu tocmai se pensionase, era în plină formă atunci cînd a fost contaminat”, povesteşte ea.

Cristina Longhini mai spune că la urgenţe tatălui său i-a fost mai întîi refuzată internarea, sub pretextul că nu avea dificultăţi de respiraţie. La spitalul din oraş pentru bolnavii de Covid-19 nu mai erau locuri la terapie intensivă.

„Cînd a murit, au uitat să ne comunice. Am mers în cele din urmă să identific cadavrul, cu greu putea fi recunoscut, avea gura deschisă, ochii umflaţi ieşiţi din orbite, cu lacrimi de sînge. Mi-au predat lucrurile lui personale, printre care haine pline de sînge, aşadar contaminate, într-un sac de gunoi”, îşi aminteşte ea.

Pentru că cimitirele din Bergamo erau pline, sicriul a fost transportat, împreună cu alte zece, cu un camion militar spre o destinaţie necunoscută de familie. În cele din urmă, aceasta a descoperit, după ce a primit prin poştă factura de la crematoriu, că trupul neînsufleţit fusese incinerat la o distanţă de 200 km.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load