COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rușii sînt deranjați de strategia de apărare națională a României

Rușii sînt deranjați de strategia de apărare națională a României

Ministerul de Externe de la Moscova a făcut, joi, comentarii acide pe tema strategiei naționale de apărare a Romîniei, în care Rusia figurează ca o amenințare la adresa securității.

Includerea Rusiei printre „sursele problemelor globale” nu este ceva nou, a spus Maria Zaharova, purtătoarea de cuvînt a MAE rus. „În Occident, acest truc este adeseori folosit pentru a ocoli recunoaşterea propriilor defecte, greşeli şi probleme”, iar „faptul că Bucureştiul foloseşte metoda plagiatului nu confirmă decît - aşa cum ni se pare - un deficit de gîndire independentă în rîndul politicienilor romîni”, a afirmat Zaharova.

Noua versiune a Strategiei naţionale de apărare a Romîniei, în care Rusia figurează ca o ameninţare la securitatea republicii, va fi folosită pentru creşterea prezenţei NATO şi a SUA în regiunea Mării Negre, a spus purtătoarea de cuvînt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă TASS.


„Este evident că noua versiune a Strategiei romîne va fi folosită pentru creşterea prezenţei militare a NATO şi SUA în regiunea Mării Negre. Astfel, Bucureştiul în loc să devină furnizor de stabilitate îşi va aduce contribuţia la creşterea în continuare a tensiunilor în regiune şi a lipsei de încredere”, a comentat Zaharova, potrivit Agerpres.

Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024 prezintă o nouă abordare, ca urmare a schimbării de paradigmă la nivel global, determinate de evoluţiile din regiune, deteriorarea relaţiilor dintre NATO şi Federaţia Rusă, ameninţarea reprezentată de terorism, ameninţările hibride şi cele cibernetice, dar şi alte tipuri de provocări, se menţionează într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale de la Bucureşti din 27 mai.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load