COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia și Statele Unite se vor uni pentru a căuta viață pe Venus

Rusia și Statele Unite se vor uni pentru a căuta viață pe Venus

Misiunea comună ruso-americană "Venera-D" va căuta viață în norii planetei Venus, a declarat pentru RIA Novosti cercetătorului principal de la Institutul pentru Cercetări Spațiale al Academiei Ruse de Științe, co-director al echipei bilaterale de cercetare din partea rusă, Liudmila Zasova.

"Viață primitivă ar putea exista pe suprafața planetei Venus în primele două miliarde de ani de la formarea ei, cînd tînărul Soare avea o luminozitate mai scăzută, iar planeta ar putea fi situată în așa-zisa zonă a habitatelor, adică la o distanță de Soare, unde pe planetă ar putea exista apă lichidă", a spus expertul.

Potrivit ei, drept rezultat, "efectul de seră a încălzit suprafața, dar o viață primitivă ar putea fi păstrată în nori". Participarea Statelor Unite la misiunea comună cu Rusia a fost explicată de cercetătoare prin considerații economice și experiența Uniunii Sovietice, care a făcut zece aterizări pe suprafața planetei Venus. Expertul a menționat, de asemenea, importanța politică a proiectului.


Zasov a spus că, în prezent, oamenii de știință sînt pregătiți să înceapă lucrările de dezvoltare. Ca versiune principală a misiunii, Roskosmos are în vedere creării dispozitivelor orbitale și de aterizare (cu o durată de lucru pe suprafața lui Venus de la două pînă la trei ore) și o mică stație NASA cu durată lungă de viață proiectată pentru a lucra pe suprafața planetei timp de 60 de zile pămîntești.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load