Rusia bombardează Siria, Brexitul ar putea fi anulat, iar intrarea Turciei în UE, amînată

Rusia bombardează Siria, Brexitul ar putea fi anulat, iar intrarea Turciei în UE, amînată

Detalii din spatele operațiunii militare rusești din Siria


Aviaţia Rusă a bombardat obiectele controlate de terorişti pe teritoriul provinciei Idlib. Despre asta au anunțat surse din armata siriană.


Ținta bombardamentelor au fost depozitele "de Hayat Al Tahrir-fals" aflate lîngă orașul sirian. După cum scrie presa din regiune, bombardamentele s-au soldat cu succes, fiind nimicite mai multe obiective ale teroriștilor.


Potrivit sursei, bombardamentele ar putea continua și în zilele următoare.


Parlamentul britanic sprijină excluderea completă a unui Brexit "fără acord"


Parlamentul britanic a adoptat miercuri o propunere pentru premierul britanic, Theresa May, de a exclude complet un Brexit "fără acord", ceea ce primul-ministru afirmase că este imposibil de făcut, transmite Reuters.

321 de parlamentari au votat pentru, iar 278 împotriva amendării unei moţiuni a guvernului privind retragerea din UE fără acord. Anterior, parlamentul introdusese un amendament care înăsprise moţiunea originală a guvernului.

Guvernul a spus că doreşte să obţină aprobarea pentru o înţelegere în vederea părăsirii UE, dar în proiectul legislativ poziţia implicită a fost de retragere fără niciun acord, dacă nu se va ajunge la o înţelegere pînă la 29 martie. 


Parlamentul European a cerut oprirea negocierilor de aderare a Turciei la UE


Parlamentul European a cerut miercuri oprirea negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană (UE), însă fără a decide stoparea definitivă a acestora, informează AFP.

Într-un text adoptat cu 370 de voturi pentru, 109 împotrivă şi 143 abţineri, parlamentarii europeni, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, s-au declarat "foarte îngrijoraţi de bilanţul prost al Turciei în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului, statul de drept, libertatea mass-media şi lupta împotriva corupţiei, precum şi de sistemul prezidenţial atotputernic".

În consecinţă, Parlamentul European "recomandă suspendarea oficială a actualelor negocieri de aderare a Turciei la UE".

O decizie finală în acest sens îi revine Consiliului, care regrupează guvernele statelor-membre.

Deputaţii din partea Partidului Popular European (PPE) au depus un amendament prin care se cere oprirea definitivă a negocierilor, însă acesta a fost respins de Parlamentul European.

Cu toate acestea, majoritatea vrea să continue să-i "susțină pe cetăţenii turci" şi să "menţină deschis dialogul politic şi democratic".


Toate avioanele Boeing 737 MAX 8 şi MAX 9 vor fi oprite la sol în SUA


Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că toate avioanele Boeing 737 MAX 8 şi MAX 9 vor fi oprite la sol în SUA, după ce un astfel de avion al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit duminică, provocînd moartea a 157 de oameni, informează Reuters şi AFP.

"Vom decreta de urgenţă interzicerea tuturor zborurilor (de avioane Boeing) 737 MX 8 şi 737 MAX 9", a declarat Trump de la Casa Albă. "Securitatea americanilor şi a tuturor pasagerilor, este prioritatea noastră absolută", a adăugat el.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi, suspendarea tuturor zborurilor în Europa cu avioane Boeing 737 MAX, în urma tragediei aviatice produse duminică în Etiopia. Într-un comunicat emis de EASA se menţionează că această ''măsură de precauţie'' se aplică de marţi începînd cu ora 19:00 GMT şi vizează ambele modele de Boeing 737 MAX date pînă în prezent în exploatare, respectiv MAX 8 şi MAX 9.

Decizia a venit după ce autorităţile aeronautice din Regatul Unit, Franţa, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Norvegia au suspendat accesul acestui tip de avion în spaţiul aerian al acestor ţări.


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load