COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primul expres-test pentru coronavirus, aprobat

Primul expres-test pentru coronavirus, aprobat

Administrația Americană pentru Produse Alimentare și Medicamente (FDA) a aprobat primul test rapid de diagnosticare a coronavirusului, cu un timp de detectare de aproximativ 45 de minute, a declarat sîmbătă dezvoltatorul testului, compania de diagnosticare moleculară Cepheid, din California, scrie Reuters.

Compania a anunțat într-o declarație că a primit o autorizație de utilizare de urgență de la FDA pentru test, care va fi folosit în principal în spitale și camere de urgență.

Compania intenționează să înceapă expedierea testelor către spitale săptămîna viitoare. În conformitate cu regimul actual de testare, eșantioanele trebuie trimise la un laborator centralizat, unde rezultatele pot veni dupî cîteva zile.


Testul de diagnostic pentru virusul care provoacă COVID-19 a fost proiectat să funcționeze pe oricare dintre cele mai mult de 23.000 de sisteme GeneXpert automatizate la nivel global, a spus compania, fără a oferi detalii. Sistemele nu necesită utilizatori care să aibă pregătire specială pentru a efectua testarea și sînt capabili să funcționeze non-stop, a declarat președintele Ceheid, Warren Kocmond, în comunicat.

Compania nu a spus cît va costa testul. FDA din SUA a făcut eforturi pentru a extinde capacitatea de depistare a virusului, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății a cerut „ordine și disciplină” pe piață pentru echipamentele de sănătate necesare pentru combaterea focarului, scrie libertatea.ro.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load