COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primele imagini de la operațiunea militară în care a murit liderul ISIS (VIDEO)

Primele imagini de la operațiunea militară în care a murit liderul ISIS (VIDEO)

Șeful Comandamentului central al SUA, generalul Kenneth Mackenzie, a dezvăluit noi detalii despre lichidarea liderului organizației teroriste ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, dar și despre atacul asupra complexului din provincia siriană Idlib, în care s-a refugiat.

În cadrul unei conferințe de presă, la Pentagon, au fost prezentate, de asemenea, fotografii și o înregistrare video cu operațiunea specială a militarilor americani.

Generalul Kenneth McKenzie a informat, cu această ocazie, că trupele speciale au ucis patru femei şi un bărbat în timpul operaţiunii, după ce aceştia au început să tragă asupra unor elicoptere americane care luau parte la asalt.

Generalul McKenzie a informat că 11 copii găsiţi în clădire au fost luaţi în custodie şi se află în siguranţă. El a rectificat unele informaţii, precizînd că în momentul în care al-Baghdadi s-a detonat şi-au pierdut viaţa doi copii şi nu trei, aşa cum fusese anunţat iniţial. Nu se cunoaşte cu exactitate vîrsta celor doi copii ucişi, dar se presupune că nu aveau mai mult de 12 ani.


McKenzie a mai spus că al-Baghdadi „s-a tîrît într-o gaură împreună cu doi copii şi s-a detonat”, dar a refuzat să facă alte comentarii în legătură cu ultimele clipe din viaţa liderului jihadist.

După ce al-Baghdadi s-a sinucis, trupele speciale au înlăturat resturile determinate de explozie, au preluat rămăşiţele şefului grupării Stat Islamic, care au fost folosite în analiza ADN realizată pentru a confirma identitatea cadavrului, după care au fost aruncate în mare în termen de 24 de ore în conformitate cu legile războiului, a informat generalul McKenzie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load