TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Președintele Israelului l-a desemnat pe succesorul lui Netanyahu la șefia Guvernului

Președintele Israelului l-a desemnat pe succesorul lui Netanyahu la șefia Guvernului

Președintele Israelului l-a desemnat pe succesorul lui Netanyahu la șefia Guvernului Preşedintele israelian Reuven Rivlin i-a încredinţat lui Benny Gantz mandatul pentru formarea unui nou guvern, după eşecul eforturilor premierului în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, de a asigura majoritatea pentru un nou cabinet, transmite Reuters.

Gantz, liderul partidului de centru Albastru şi Alb, fost comandant al armatei israeliene, este primul politician în afară de Netanyahu care primeşte sarcina formării unui guvern al Israelului, după 2008. El are la dispoziţie 28 de zile pentru a obţine votul Knesset-ului (parlamentul). Netanyahu a renunţat luni la încercarea de constituire a unei majorităţi în jurul partidului său de dreapta, Likud.


El ar putea fi inculpat în urma unor acuzaţii de corupţie. Gantz dispune doar de sprijinul a 54 de parlamentari, iar majoritatea necesară este de 61. În caz de eşec, în Israel vor avea loc noi alegeri; precedentele scrutinuri, în aprilie şi septembrie, nu au clarificat situaţia politică.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load