Patru schiori au murit într-o avalanșă în Franț

Patru schiori au murit într-o avalanșă în Franț

Încă doi schiori și-au pierdut viața în acest weekend în Franța, după ce zilele trecute patru persoane au murit din aceeași cauză în Alpii francezi.


Cei doi sînt spanioli și făceau parte dintr-un grup de cinci persoane printre care se afla și un ghid, scrie AFP citat de Agerpres.


Ceilalţi trei membri ai grupului au putut să iasă singuri din zăpada care îi acoperise şi au solicitat intervenţia serviciilor de urgenţe, dar prietenii lor au fost dați dispăruți.


Avalanşa s-a produs în comuna Aragnouet din departamentul Hautes-Pyrenees din sud-vestul Franţei, la granița cu Spania. Cei patru turişti însoţiţi de un ghid montan mergeau pe un traseu în afara pistei de schi, în apropiere de tunelul Bielsa de la graniţa cu Spania, în momentul în care au fost surprinşi de o avalanşă.


Autoritățile franceze au desfășurat o misiune de căutare de amploare, aducînd și două elicoptere pentru a căuta trupurile celor doi spanioli dispăruți. După cîteva ore a fost găsit primul bărbat, care avea asupra lui un dispozitiv de localizare, dar nu a putut fi reanimat, în ciuda încercărilor medicilor.


A doua victimă a fost găsită după cîteva ore cu ajutorul unui cîine specializat în operaţiuni de salvare şi a fost transportat de urgenţă la un spital din Toulouse, unde a decedat ulterior. în cursul zilei.


Incidentul de sîmbătă s-a produs la doar o zi după ce patru schiori francezi au murit în urma unei avalanşe produse în Alpii Francezi, în regiunea Alpes-Maritimes.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load