Părinții unui fost premier, arestați pentru fraudă

Părinții unui fost premier, arestați pentru fraudă

Părinţii fostului premier italian, Matteo Renzi, au fost arestaţi şi plasaţi sub arest la domiciliu într-un dosar de faliment fraudulos, au declarat luni surse judiciare, transmite AFP.


Tiziano Renzi şi Laura Bovoli au fost arestaţi luni şi plasaţi sub arest la domiciliu pentru faliment fraudulos şi emitere de facturi false într-un dosar care implică trei societăţi cooperative ai căror administratori de facto au fost recunoscuţi, potrivit unui judecător de la tribunalul din Florenţa.  


Arestul la domiciliu a fost decis pentru a evita distrugerea sau manipularea probelor, potrivit presei italiene care a citat surse judiciare.  


"Am multă încredere în justiţia italiană (...) şi sînt nerăbdător să asist la proces", a declarat Matteo Renzi, de 44 de ani, care a ocupat funcţia de prim-ministru între februarie 2014 şi decembrie 2016. "Pentru că, cine a citit motivaţiile (acestei decizii), îmi garantează că nu a văzut niciodată o măsură atît de absurdă şi disproporţionată", a adăugat el.  


"Nu am mai văzut niciodată un lucru de genul ăsta", a declarat la rîndul său avocatul familiei Renzi, Federico Bagattini, subliniind că faptele datează "nu mai tîrziu de 2012". "Dacă nu aş fi făcut politică, familia mea nu ar fi fost murdărită niciodată în acest fel", a acuzat Matteo Renzi.

 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load