COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pandemia de coronavirus a dus la efectuarea celui mai lung zbor comercial din lume

Pandemia de coronavirus a dus la efectuarea celui mai lung zbor comercial din lume

Industria aviatică este afectată puternic de pandemia de coronavirus, călătorii din toată lumea care încearcă să ajungă acasă confruntîndu-se cu zboruri anulate și restricții instituite de state, informează CNN.

Un efect secundar neașteptat al pandemiei a fost stabilirea unui nou record în rîndul operatorilor aerieni.

Pe 14 martie, operatorul francez Air Tahiti Nui a efectuat cel mai mai lung zbor comercial planificat din istorie. Cursa între Papeete, Tahiti, și Paris, Franța, a parcurs peste 15.700 de kilometri fără escală, din cauza restricțiilor de călătorie instituite în Statele Unite pe fondul pandemiei de coronavirus.

În mod normal, această cursă făcea o escală în Los Angeles, însă atunci cînd un avion aterizează în SUA toți pasagerii trebuie să coboare din avion și să efectueze formalitățile vamale, înainte să își continue călătoria. Restricțiile actuale au făcut această procedură imposibilă, astfel încît zborul TN064 a continuat să zboare pînă la Paris.


Avionul a petrecut în aer aproape 16 ore, iar zborul TN064 a devenit cea mai lungă cursă aeriană din lume după distanța parcursă.

Air Tahiti a depășit recordul stabilit anterior de Singapore Airlines, care efectuează o cursă între Singapore și Newark de 15.300 de kilometri.

TN064 a devenit și cea mai lungă cursă internă din lume, pentru a călătorit între Polinezia Franceză și Franța continentală.

Air Tahiti Nui a anunțat CNN că zborul s-a efectuat cu un echipaj de patru piloți, la bordul unui avion Boeing 787-9 Dreamliner. Pentru că aeronava nu era plină, nu a fost nevoie de realimentare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load