Orașul care interzice tunsul și bărbieritul prin decret

Orașul care interzice tunsul și bărbieritul prin decret

Tunsul și bărbieritul sînt interzise în localitatea Oberammergau din landul german Bavaria, începînd cu Miercurea Cenușii, adică prima zi a Postului Paștelui pentru credincioșii catolici.


De astăzi, încep pregătirile pentru piesa despre Patimile lui Iisus, o tradițională piesă pusă în scenă o dată la zece ani. 


Cu un an înainte de celebra reprezentație, directorul festivalului și primarul din Oberammergau au anunțat emiterea ”decretului împotriva tunsorilor şi bărbieritului”.


”Toţi interpreţii, femei sau bărbaţi, şi toţi copiii care vor juca în 2020 în Patimile lui Isus sînt rugaţi de directorul festivalului să-şi lase părul lung începînd cu Miercurea Cenuşii, precum şi barbă”, este mesajul afișat de cei doi pe o pancartă, în fața Passionstheater, conform Agerpres. 


Aproape 2.400 de locuitori din Oberammergau vor juca în 2020 în piesa de teatru despre patimile, moartea şi învierea lui Iisus. Piesa este pusă în scenă o dată la zece ani. Este vorba despre o tradiție ce datează de 400 de ani, din timpul epidemiei de ciumă. 


„Ne aflăm în cea mai importantă fază”, a spus directorul festivalului, Christian Stueckl, făcînd referire la cerința privind creșterea părului și a bărbii. Directorul festivalului a precizat că, pentru reprezentația de anul viitor, chiar și cîntăreții din cor vor trebui să-și lase părul lung. Potrivit sursei citate, doar actorii din rolurile soldaţilor romani precum şi membrii orchestrei şi tehnicienii din spatele scenei au primit permisiunea de a-şi rade barba şi a-şi tunde părul în perioada de pregătire a piesei. De asemenea, nici apostolul Ioan nu are barbă întrucît era prea tînăr. 
 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load