Misterul dispariției avionului Malaysian Airlines aproape de a fi elucidat?

Misterul dispariției avionului Malaysian Airlines aproape de a fi elucidat?

Noi căutări ale zborului MH370 au început marţi, cu ajutorul dronelor submarine, în Oceanul Indian în încercarea de a găsi rămăşiţe ale avionului companiei Malaysian Airlines, la aproape patru ani de la dispariţia sa misterioasă cu 239 de persoane la bord, au anunţat autorităţile malaeziene, transmite AFP, citată de Agerpres.

Nava Seabed Constructor, aparţinând firmei specializate în cercetări submarine Ocean Infinity, a ajuns în zona de căutări şi şi-a lansat dronele, a precizat directorul general al Aviaţiei civile malaeziene, Azharuddin Abdul Rahman.

Aeronava Boeing 777 a dispărut de pe ecranele radarelor la data de 8 martie 2014, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Kuala Lumpur, cu destinaţia Beijing.

Căutările, desfăşurate pe o suprafaţă de 120.000 km2 în sudul Oceanului Indian, în largul Australiei, pe baza analizei traiectoriei posibile a aparatului, nu au scos la iveală nicio urmă a aeronavei.

Căutările pe mare, cele mai ample din istorie, desfăşurate sub conducerea Australiei, în cooperare cu Malaezia şi China, ţara de unde proveneau majoritatea victimelor, au fost suspendate în ianuarie 2017.

Conform unui acord cu guvernul malaezian, firma Ocean Infinity nu va fi remunerată decât dacă va reuşi să găsească avionul sau cutiile negre, în caz de succes urmând să primească până la 70 milioane de dolari (58 milioane de euro).

Noua zonă de căutări se întinde pe 25.000 km2, la nord de precedenta, în sudul Oceanului Indian.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load