Lukașenko a promis că va găsi un înlocuitor pentru petrolul rusesc

Lukașenko a promis că va găsi un înlocuitor pentru petrolul rusesc

Belarus este capabil să facă față consecințelor unei manevre fiscale în industria petrolieră rusă, a declarat președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, citat de TASS.


"Vom supraviețui acestei manevre fiscale. Vom cumpăra de pe piață țiței, pe el e suficient petrol, problema constă în preț", a menționat Lukașenko.


La începutul lunii ianuarie, el a declarat deja că Minsk va putea primi petrol străin prin porturile baltice numai după finalizarea modernizării a două rafinării din Belarus.


Manevra fiscală în industria rusă a petrolului a început în 2019 și va dura pînă în 2024. Aceasta include eliminarea treptată a taxelor la export pentru petrol și produse petroliere, cu o creștere simultană a taxei de extragere a minereului (TEP). Din acest motiv, petrolul furnizat din Rusia în Belarus, care era vîndut anterior la prețuri interne reduse, va costa acum mai mult Minskul.


Lukașenko a declarat anterior că pierderile din bugetul Belarusului din cauza acestei manevre vor fi de aproximativ 10 miliarde de dolari.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load