Londra va încheia un acord cu UE privind perioada post-BREXIT

Londra va încheia un acord cu UE privind perioada post-BREXIT

Premierul britanic Theresa May susţine că un acord privind perioada de tranziţie în relaţia cu UE post-Brexit va fi încheiat în următoarele şapte săptămîni, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.


Theresa May: Acordul cu UE privind perioada de tranziţie post-BREXIT va fi încheiat în şapte săptămîni


"În şapte săptămîni vom avea un acord cu Uniunea Europeană", a declarat premierul într-un interviu pentru postul BBC, în încercarea de a calma temerile că negocierile pe această temă vor dura mai mult.


UE a oferit Marii Britanii o perioadă de tranziţie statu-quo post-Brexit pînă la finalul anului 2020.


Ambele părţi doresc să ajungă la un acord pe această temă pînă la finalul lunii martie, însă există diferenţe în legătură cu unele prevederi, fapt ce ar putea cauza întîrzieri.


Marea Britanie şi UE se contrazic în privinţa drepturilor cetăţenilor europeni după Brexit, Theresa May a avertizînd, joi, că europenii care vor veni în Marea Britanie după Brexit ar putea să-şi piardă unele drepturi, indicînd un dezacord cu Uniunea Europeană.


Pe de altă parte, Bruxellesul solicită ca cele trei milioane de cetăţeni europeni din Marea Britanie să rămînă eligibili pentru aceleaşi drepturi, pînă la sfîrşitul perioadei de tranziţie. Însă Theresa May a sugerat că europenii care sosesc în Regatul Unit după luna martie 2019 vor fi trataţi în mod diferit.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load