Juncker avertizează. Londra trebuie să iasă din UE pînă pe 23 mai

Juncker avertizează. Londra trebuie să iasă din UE pînă pe 23 mai

Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană pînă cînd alegătorii UE vor alege un nou Parlament European în perioada 23-26 mai sau va fi nevoită să îşi aleagă propriii parlamentari europeni, a afirmat luni preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Adresîndu-se în scris preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, după ce a convenit cu premierul britanic Theresa May o înţelegere vizînd deblocarea Brexitului, Juncker a afirmat: „Retragerea Regatului Unit ar trebui să fie finalizată înainte de alegerile europene care vor avea loc între 23 şi 26 mai anul curent”.

„Dacă Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană pînă atunci, va fi obligată din punct de vedere juridic să organizeze aceste alegeri”.

Theresa May a anunţat luni seara că a obţinut de la UE asigurări obligatorii din punct de vedere juridic în privinţa Brexitului, într-o ultimă încercare de a atrage de partea sa parlamentarii rebeli, care au ameninţat că vor respinge din nou Acordul de retragere pe care premierul urmează să îl propună marţi. 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load