COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Într-un port japonez a fost descoperit un lot mare de cocaină

Într-un port japonez a fost descoperit un lot mare de cocaină

Nu mai puțin de 400 de kilograme de cocaină au fost descoperite într-un port din Japonia, autoritățile spunînd că este un record din punct de vedere al cantității de stupefiante capturată în această țară.

Drogurile valorează pe piața neagră aproximativ 66 de milioane de euro.

Captura a fost găsită în containerele aflate în portul Kobe. „Este un record, în termeni de volum” pentru confiscare de cocaină în Japonia, a declarat un purtător de cuvînt al vamei nipone, potrivit AFP.


Astfel, a fost „detronat” recordul anterior, din luna august, cînd poliția a realizat o captură de 177 de kilograme de cocaină într-un alt port din prefectura Aichi (centrul arhipelagului nipon). Drogurile găsite acum valorează opt miliarde de yeni, adică 66 de milioane de euro, relatează sursele citate.

Originea şi destinaţia finală a ultimei capturi nu se cunosc deocamdată şi ancheta este în curs de desfăşurare. Autoritățile bănuiesc însă că traficații ar fi trimis transportul către portul Kobe din greşeală, au afirmat surse apropiate anchetei, citate de agenţia de presă niponă Kyodo.

Cocaina a fost găsită în containere maritime. Creşterea consumului de canabis în rîndul tinerilor japonezi este în creştere. Traficul de droguri este una dintre sursele de venit pentru yakuza (mafia niponnă). Traficul şi consumul de stupefiante sînt foarte sever pedepsite în Japonia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri