COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Rusia se desfășoară parada Victoriei (VIDEO)

În Rusia se desfășoară parada Victoriei (VIDEO)

Parade în cinstea celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei au loc pe 24 iunie, în 28 de orașe din Rusia, scrie tass.ru.

În multe alte orașe au loc evenimente festive în alte formate, inclusiv procesiuni festive.

În unele regiuni, din cauza situației epidemice, autoritățile au refuzat să desfășoare procesiuni sau au decis să organizeze parade fără spectatori.

La 26 mai, Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat în cadrul unei ședințe cu Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, că Parada Victoriei va avea loc pe 24 iunie, în ziua în care în 1945 a avut loc parada istorică a Victoriei. Putin l-a însărcinat pe Șoigu să excludă orice riscuri pentru sănătatea participanților la paradă.


La Parada Victoriei de la Moscova vor participa circa 14 mii de militari, iar pe cer deasupra Pieței Roșii vor zbura 75 de avioane și elicoptere. Trecerea coloanelor de militari și tehnicii de luptă va dura aproape o oră și jumătate. Vor trece celebrele tancuri T-34 și instalații autopropulsate SU-100. Apoi, mostre ale celei mai noi tehnici militare rusești terestre și aeriene. Împreună cu trupele rusești, în piața principală a țării vor mărșălui și militari din 13 țări.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load