COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Bulgaria vor apărea benzinării de stat

În Bulgaria vor apărea benzinării de stat

Bulgaria va avea o companie petrolieră de stat. Benzinăriile de stat din Bulgaria vor fi în orașele mari și acolo unde nu există concurență. Scopul acestora, după cum precizează ministrul bulgar al Economiei Emil Karanikolov, este de a asigura un combustibil de calitate care, potrivit spuselor sale, la unii jucători mici de pe piață nu este atît de bun, relatează capital.ro.

Săptămîna trecută, Ministerul bulgar de Finanțe a propus înființarea companiei de stat Compania Națională Petrolieră, care să facă un lanț de benzinării în întreaga Bulgarie și să îndeplinească toate funcțiile rezervei de stat cu privire la păstrarea și refacerea rezervelor de produse petroliere.

Ca argument pentru înființarea companiei petroliere de stat, Ministerul de Finanțe a menționat optimizarea administrării rezervelor obligatorii și oferirea de combustibil “la prețuri cît mai mici”. Potrivit ministrului Karanikolov, e prea devreme să vorbim de costurile pe care le va presupune construirea unei rețele de benzinării. El a adăugat că “prima dată trebuie să se facă un model, o formulă și un logo”.


“O rețea gata construită nu reprezintă prioritatea noastră. Cu aproximativ 100 de locații ce sînt acum pe un teren verde vom reuși să ne descurcăm în decurs de doi ani”, a mai spus ministrul bulgar al economiei și a adăugat că e nevoie de 6 pînă la 9 luni înainte de a demara procedura.

Karanikolov a susținut propunerea ca TVA-ul să fie redus de la 20% la 9% pentru hoteluri și restaurante. În opinia sa, aceste sectoare sînt deosebit de afectate de criza coronavirusului și se așteaptă chiar ca situația să fie și mai gravă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load