COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Brazilia a fost demis ministrul sănătății

În Brazilia a fost demis ministrul sănătății

Președintele brazilian de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, și-a concediat joi ministrul sănătății, după o dispută cu el în privința măsurilor de relaxare și a cerut, din nou, ca statele să încheie ordinele de ședere la domiciliu despre care spune că afectează economia.

Pandemia a ucis deja 2.000 de brazilieni, transmite BBC.

Bolsonaro l-a criticat public pe Luiz Henrique Mandetta pentru că a îndemnat oamenii să păstreze distanțarea socială și să rămînă în casă. Mandetta a declarat că președintele brazilian i-a trimis o notificare că a fost demis. Bolsonaro nu a fost de acord cu aceste măsuri și a subliniat că virusul nu este altceva decît „puțină gripă”, transmite digi24.ro.

Cei doi sînt în contradicție de săptămîni întregi. Bolsonaro a criticat guvernatorii pentru impunerea restricțiilor susținute de experți în sănătate și de popularul ministru demis, Luiz Henrique Mandetta.


Bolsonaro a declarat că Mandetta nu ar aprecia pe deplin necesitatea protejării locurilor de muncă și a apelat din nou la reluarea activității în Brazilia, cea mai mare economie din America Latină.

„Trebuie să revenim la normal, nu cît mai repede posibil, dar trebuie să începem să avem o anumită flexibilitate", a spus Bolsonaro. „Guvernul nu își poate permite să dea ajutoare de urgență pentru persoanele sărace pentru mai mult timp”, a spus el.

Noul ministru al Sănătății din Brazilia este Nelson Teich, care a declarat în prima conferință de presă că „există o aliniere completă” între el și președinte.

Politica lui Bolsonaro în privința limitării răspîndirii infecțiilor cu coronavirus a nemulțumit cetățenii brazilieni care protestează din locuințe în fiecare seară.

Răspunsul Ministerului Sănătății la epidemie a fost evaluat „bun” sau „excelent” de 76% dintre brazilienii, în timp ce măsurile susținute de Bolsonaro sînt evaluate pozitiv de doar 33% dintre cei chestionați.

În Brazilia sînt 30.425 de cazuri confirmate și aproape 2.000 de persoane au fost ucise de pandemie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load