Erdogan acuză SUA că vor să formeze o „armată teroristă”

Erdogan acuză SUA că vor să formeze o „armată teroristă”

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Statele Unite că au început formarea unei „armate teroriste”, după ce Washingtonul a anunţat că plănuieşte detaşarea a 30.000 de militari în Siria pentru a proteja teritoriile deţinute în principal de aliaţii kurzi.

Coaliţia condusă de SUA a precizat că lucrează cu aliaţii din rîndul autorităţilor siriene pentru a stabili o nouă structură militară. Forţele ar fi operative de-a lungul graniţei cu Turcia şi Irak, dar şi în lungul rîului Eufrat. 

„O ţară pe care o numim aliată insistă să construiască o armată teroristă la graniţele noastre. Ce altceva ar putea ţinti această armată decît teritoriul Turciei? Misiunea noastră este o suprimăm chiar înainte de a fi creată”, a transmis acesta în cadrul unui discurs susţinut la Ankara. 

Şi Rusia s-a opus acestui plan, susţinînd că ar conduce la scindarea Siriei. Pe de-o parte regiul sirian îşi doreşte cu orice preţ recîştigarea controlului asupra întregii ţări, inclusiv prin înlăturarea oricăror forţe controlate de SUA de pe teritoriul său. Planul american reprezintă un atac flagrant la adresa suveranităţii Siriei, susţin autorităţile. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load