COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum s-a schimbat averea miliardarilor pe timp de pandemie

Cum s-a schimbat averea miliardarilor pe timp de pandemie

Averea combinată a miliardarilor Americii, incluzîndu-i aici pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi pe şeful Tesla, Elon Musk, a crescut cu aproape 10% de la începutul pandemiei, conform unui raport publicat de Institutul de studii politice (IPS) de la Washington, citat joi de Reuters.

Această creştere în valoare a celor mai bogaţi americani a avut loc în timp ce în aceeaşi perioadă 22 de milioane de americani au solicitat ajutor de şomaj.

Chiar dacă economiile în general se confruntă cu recesiunea, acţiunile unor companii de IT şi platforme care susţin lucrul de acasă ca Zoom au mers pe plus în ultimele săptămîni, pe fondul creşterii folosirii videoconferinţelor şi a altor instrumente de lucru de la distanţă, ceea ce a dus la majorarea averilor nete ale antreprenorilor milionari care deţin cote din astfel de societăţi, transmite digi24.ro.

"Este povestea a două pandemii, cu sacrificii foarte inegale", a remarcat Chuck Collins, coautor al raportului.


În perioada 1 ianuarie - 10 aprilie a.c., 34 dintre primii miliardari ai Americii şi-au înmulţit averile nete cu zeci de milioane de dolari. Potrivit raportului, opt dintre ei, între care Bezos, fondatorul Zoom Eric Yuan şi Elon Musk au înregistrat o creştere de 1 miliard de dolari în averea lor netă totală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri