COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cirque du Soleil dă afară 3.500 de angajați pentru a evita falimentul

Cirque du Soleil dă afară 3.500 de angajați pentru a evita falimentul

La trei luni distanţă de la întreruperea spectacolelor, vestitul Cirque du Soleil a depus actele de insolvenţă.

Compania a acumulat datorii de aproape un miliard de dolari şi a fost nevoită să dea afară aproximativ 3500 de angajaţi. Cirque du Soleil a blamat printr-un anunţ oficial publicat luni, pandemia de Covid-19, pentru lipsa spectacolelor şi închiderea forţată a turneelor programate.

Cunoscuta companie cu sediul în Montreal urmăreşte o reeşalonare a datoriilor sale prin intermediul ajutorului oferit de guvernul canadian şi de firmele private, scrie mediafax.ro.


De asemenea, Cirque du Soleil au primit o infuzie de capital în valoare de 300 de milioane de dolari pentru a plăti anumite datorii restante către angajaţi şi partenerii afectaţi de oprirea spectacolelor.

"În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o organizaţie profitabilă şi de mare succes. Cu toate acestea, cu zero venituri de la închiderea forţată a tuturor spectacolelor noastre din cauza pandemiei de Covid-19, conducerea a decis că trebuie să acţioneze decisiv pentru a proteja viitorul companiei", a declarat printr-un comunicat, directorul executiv, Daniel Lamarre.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load