X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Patru polițiști de frontieră, concediați

8 apr. 15:47   Societate
2307 0

Urmare a efectuării anchetelor de serviciu, patru funcționari publici cu statut special ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au fost sancționați disciplinar cu concediere din funcția publică cu statut special.

Trei polițiști de frontieră au fost sancționați pentru autorizarea trecerii ilegale a frontierei de stat prin punctul de trecere la frontiera moldo-ucraineană a cetățenilor Ucrainei, în lipsa prezenței fizice a acestora în punctul de trecere.

În cazul celui de-al patrulea polițist de frontieră ce deținea funcție de conducere, s-a constatat încălcarea repetată a disciplinei de serviciu pe parcursul unui an, prin neexecutarea atribuțiilor și misiunilor personalului din subordine pe perioada schimbului.

Poliția de Frontieră subliniază că astfel de comportamente NU sînt tolerate și sînt contrare misiunii instituției de a implementa politica de stat în domeniul gestionării integrate a frontierei de stat a Republicii Moldova.

Inspectoratul are ca obiectiv asigurarea unui control eficient al frontierei, în conformitate cu standardele legale și internaționale, pentru a combate criminalitatea transfrontalieră și a asigura un nivel ridicat de securitate, în timp ce respectă în același timp drepturile fundamentale ale indivizilor și promovează libera circulație a persoanelor.


În conformitate cu prevederile legale, IGPF a sesizat și Procuratura specializată pentru a investiga și a lua măsurile corespunzătoare în aceste cazuri.

4
1
2
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?