COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

China a lansat un ghid pentru formarea valorilor morale la cetățeni

China a lansat un ghid pentru formarea valorilor morale la cetățeni

Un set de reguli de conduită strînse într-un manual de morală le-a fost impus chinezilor de către Guvern.

Autoritățile comuniste vor să-i determine pe cetățeni să fie patrioți, să apere onoarea Chinei și să-i învețe pe copii cum să ridice corect drapelul național.

Codul de Conduită morală a strîns un set de reguli din mai multe domenii și se aplică tuturor cetățenilor chinezi, aflați în țară sau peste hotare.

„Schiţa pentru implementarea construcţiei morale a cetăţenilor în noua eră” cere cetăţenilor chinezi să fie politicoşi şi oneşti, să fie „civilizaţi” atunci cînd iau masa, călătoresc sau merg la o competiţie sportivă, dar şi să „apere onoarea Chinei” atunci cînd sînt în străinătate, potrivit The Guardian și Digi24.


În „codul naţional de conduită” sînt prevăzute reguli pentru cîntarea imnului naţional, ridicarea drapelului sau pentru ceremonia pe care un individ o parcurge atunci cînd devine membru al Partidului Comunist Chinez.

Acest cod ar trebui să „sporească atitudinea pozitivă a cetăţenilor faţă de partid şi de ţară şi să creeze un simţ al identităţii colective”, se arată în documentul emis de comitetul central de partid şi de consiliul de stat. Ghidul le cere, de asemenea, cetăţenilor să „meargă înainte în spiritul lui Lei Feng”, un fost soldat, al cărui imagine este folosită constant în campaniile de propagandă ale guvernului de la Beijing.

Codul este o nouă încercare a lui Xi Jinping, preşedintele Chinei, de a-şi consolida poziţia şi cultul personalității, mai ales după valul de proteste care durează deja de cinci luni în Hong Kong, arată sursele citate.

Partidul Comunist Chinez îndeamnă, de asemenea, pe cetăţeni să trateze teoria despre Marxism-Leninism al lui Xi Jinping, drept „miezul busolei lor civice şi morale”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load