Ce literă din alfabet a fost interzisă în China

Ce literă din alfabet a fost interzisă în China

Litera ”n” a fost interzisă în China. După ce China a eliminat limitarea mandatelor pe care le poate avea un președinte, pentru a-l lăsa pe Xi Jinping să fie șef al statului pe viață, Beijingul mai ia o decizie controversată, interzicând litera ”n” pe rețelele sociale, alături de anumite fraze.


Potrivit The Guardian, litera ”n” este, pentru guvernul comunist de la Beijing, intolerabilă, ceea ce a dus la banarea folosirii ei pe internet, în timpul încercărilor de a diminua criticile la adresa președintelui Xi Jinping, după ce a fost eliminat articolul din lege care limita numărul de mandate pe care îl poate avea un șef de stat.


Litera este, probabil, cea mai neobișnuită victimă a războiului dintre Xi Jinping și criticii săi, care au început să distribuie pe internet mesaje împotriva dictatorului.


Într-o postare pe blogul său, expertul Universității din Pennsylvenia Victor Mair, a declarat că cenzura ”a fost aplicată repede și drastic”, după ce ”internetul a fost inundat cu plângeri”.


Cel mai probabil, autoritățile de la Beijing se tem că litera ”n” poate fi folosită pentru a descrie numărul nelimitat de mandate pe care le poate avea Jinping.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load