Carnavalul de la Koln, un spectacol plin de culoare

Carnavalul de la Koln, un spectacol plin de culoare

Carnavalul de la Koln, considerat una dintre cele mai mari petreceri stradale din lume şi chiar o replică germană a celebrului carnaval de la Rio din Brazilia, atinge punctul culminant în cele şase zile ce preced Postul Sfintelor Paşti în calendarul romano-catolic, respectiv între 28 februarie şi 5 martie 2019.

De fapt, conform tradiţiei, "cel de-al V-lea sezon al anului", aşa cum i se mai spune carnavalului, este deschis an de an, la Koln, în landul Rhenania, situat în vestul Germaniei, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului, la ora 11 şi 11 minute fix. Atunci îşi fac apariţia pentru prima dată cele trei personaje tradiţionale ale carnavalului: prinţul, fermierul şi fecioara.

Spiritul carnavalului este întrerupt temporar pe perioada postului şi a Sfintei Sărbători a Crăciunului şi reluat ulterior, în noul an, în joia dinaintea Postului Paştelui. Astfel, anul acesta, festivităţile încep la 28 februarie şi se încheie cu o zi înainte de Miercurea Cenuşie, pe 5 martie, această zi marcînd începutul Postului Sfintelor Paşti pentru credincioşii romano-catolici.

Cele trei personaje se retrag, astfel, din atenţia publică din luna noiembrie şi pînă la petrecerile prilejuite de trecerea într-un Nou An, pentru a reveni în aceste "zile nebune", aşa cum mai sînt cunoscute de către publicul larg aceste şase zile dedicate petrecerilor.

Punctul culminant al petrecerilor este atins în Lunea Rozelor, la 4 martie anul acesta, cu două zile înainte de Miercurea Cenuşie. În jurul orei 10.00, începe parada oficială, care se revarsă pe străzile oraşului, într-un spectacol plin de culoare. Participanţii împart dulciuri, flori şi mici cadouri spectatorilor, al căror număr poate depăşi 1.000.000 de persoane. Oricine este binevenit la această sărbătoare, fie că este îmbrăcat în haine de carnaval, fie că poartă ţinute obişnuite. Petrecerile continuă pînă tîrziu în noapte, în cafenele şi în restaurante.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load