Bilanțul victimelor cutremurului din Taiwan

Bilanțul victimelor cutremurului din Taiwan

Operațiunile de salvare după cutremurul devastator din Taiwan au continuat. Numărul morților a ajuns la 4, iar cel al răniților la 225. Seismul a avut șase grade pe scara Richter. 


Hualian este oraşul cel mai afectat de seismul produs marţi. O femeie în vîrstă de 60 de ani a decedat după prăbuşirea hotelului Marshal din localitate, eveniment în urma căruia alte cel puţin două persoane au rămas captive, conform Centrului pentru Intervenţii de Urgenţă, scrie Agerpres. 


În total 116 persoane au fost evacuate din clădirea de 11 etaje. Un bărbat în vîrstă de 66 de ani şi-a pierdut viaţa în altă zonă a oraşului, a anunţat CEOC, iar alte două persoane au fost găsite decedate într-o clădire rezidenţială care s-a prăbuşit în urma seismului.


În urma seismului au fost înregistraţi cel puţin 225 de răniţi, iar alte cel puţin 145 de persoane sînt date dispărute, a indicat agenţia naţională. Preşedintele Tsai Ing-wen a dat asigurări, miercuri, că echipele de intervenţie vor lucra în mod susţinut pentru a găsi persoanele prinse sub dărîmături.


În Hualien, aproape 500 de persoane au fost trimise în adăposturi temporare, a precizat CEOC. 1.800 de gospodării au rămas fără curent electric, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în 40.000 de clădiri.


Traficul pe căile principale de acces a fost întrerupt, iar maşinile nu au mai putut circula pe unele poduri, potrivit CEOC.


Cutremurul de suprafaţă s-a produs la 18,3 kilometri nord de Hualien, la o adîncime de 10 kilometri, conform Biroului central de meteorologie din Taiwan. Seismul, înregistrat la ora locală 23.50 (15.50 GMT), a fost resimţit şi în alte regiuni ale ţării şi a urmat unei serii de cutremure minore care au avut loc în ultimele zile.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load