Astăzi vor răsuna clopotele catedralei din Franța

Astăzi vor răsuna clopotele catedralei din Franța

Clopotele catedralelor din cele circa 100 de dioceze ale Franţei vor răsuna toate astăzi la ora 16:50, după incendiul care a devastat catedrala Notre-Dame din Paris în noaptea de luni spre marţi.


Toate clopotele catedralelor din Franţa vor bate astăzi, la ora locală 18:50 (16:50 GMT ),”ora la care a izbucnit incendiul la Notre-Dame”, în semn de ”solidaritate cu dioceza din Paris”, a anunţat Conferinţa episcopală din Franţa, într-un mesaj postat pe Twitter, transmite AFP.


Anterior, președintele francez, Emmanuel Macron a declarat că Notre-Dame, va fi reconstruită în maxim cinci ani. De asemenea, preşedintele Macron a lansat încă de luni seară o subscripţie naţională pentru reconstrucţia monumentului, astfel, companii de retail, grupuri de construcţii, fundaţii franceze şi oameni de afaceri au anunțat donații cu o valoare cumulată pînă în prezent de aproximativ 800 de milioane de euro pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame, potrivit Reuters.


Deși pompierii au reușit să stingă incendiul după mai bine de 16 ore, edificiul istoric vizitat de peste 12 milioane de turiști anual nu este încă în afara pericolului, relatează Business Insider. Franck Riester, ministrul francez al Culturii, a declarat că încă mai există riscuri și chiar dacă „structura principală a clădirii a fost salvată, ea încă este foarte instabilă, astfel se poate prăbuși în orice moment din cauza cantității uriașe de apă folosită de pompieri pentru a stinge flăcările”.


Nu se cunosc, deocamdată, cauzele acestei catastrofe, dar autorităţile cred că ar putea fi legate de lucrările de restaurare care începuseră de curînd. Conform unor specialişti, Catedrala Notre-Dame, afectată de incendiul de amploare produs luni seară, va putea fi restaurată în 10-15 ani.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load