A fost găsită principala diferență dintre prietenia feminină și cea masculină

A fost găsită principala diferență dintre prietenia feminină și cea masculină

Oamenii de știință britanici au numit principala diferență dintre prietenia masculină și cea feminină.

Despre acest studiu a vorbit la reuniunea anuala a Asociației Americane pentru Progresul Științei autorul principal, Robin Dunbar, de la Universitatea din Oxford (Marea Britanie), comunică ziarul The Guardian.

Potrivit oamenilor de știință, prietenia dintre bărbați poate fi menținută doar în cazul în care aceștia comunică în mod direct. În cazul femeilor, dimpotrivă, o astfel de relație poate fi menținută și la distanță. Pentru aceasta este suficient ca ele să păstreze legătura prin intermediul comunicării regulate în rețea sau prin telefon.

Oamenii de știință au ajuns la aceste concluzii analizînd relațiile de prietenie dintre 30 de elevi de liceu. După absolvirea instituției de învățămînt foștii elevi au plecat în locuri diferite. Experții au aflat de la ei cu care dintre prieteni ei au continuat să comunice după 9 și 18 luni de la absolvirea liceului.

Potrivit lui Dunbar, femeile sînt mai selective în alegerea prietenilor, în timp ce bărbații au o abordare mai ușoară. Potrivit autorilor, acest studiu arată existența unor particularități specifice genului.
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load