COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia a extins lista mărfurilor moldoveneşti exportate fără taxe vamale (DOC)

Rusia a extins lista mărfurilor moldoveneşti exportate fără taxe vamale (DOC)

Începînd cu 7 ianuarie 2020, producătorii moldoveni vor putea exporta în Federația Rusă mai multe produse fără a achita taxe vamale.

Decizia de a extinde lista produselor moldovenenști pentru care se aplică „taxa zero” a fost luată de autoritățile ruse pe 27 decembrie 2019, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

Potrivit documentului, pe lîngă legume, fructe proaspete, legume conservate şi vinuri, care pînă acum erau exportate în Rusia fără taxe, lista a fost completată cu carne de bovină și pasăre, semințe de floarea-soarelui, zahăr, spirt etilic și mobilă.

Fostul ministru al Apărării, Valeriu Pleșca, care a postat pe profilul său de Facebook decizia autorităților ruse, care atestă scutirea de taxe vamale a unor noi categorii de mărfuri, susține că aceasta intră în vigoare începînd cu 7 ianuarie.


„Camioanele care au ajuns în vama Rusiei în perioada 30 decembrie 2019- 7 ianuarie 2020 au de achitat 10% taxe”, a precizat Pleșca.

Amintim că despre extinderea listei de mărfuri a vorbit în luna decembrie ministrul Agriculturii Ion Perju, după ce a fost într-o vizită de lucru la Moscova și s-a întîlnit cu omologul său rus, co-președintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare comercial-economică, Dmitri Patrușev.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load