Rosselkhoznadzor a depistat dăunători de carantină în produsele din Moldova

Rosselkhoznadzor a depistat dăunători de carantină în produsele din Moldova

Direcţia Rosselkhoznadzor din regiunea Bryansk și Smolensk, de la începutul anului 2019, a depistat peste 400 de tone de produse vegetale importate, infectate cu dăunători de carantină, inclusiv în legume și fructe din Moldova, informează Noi.md.


După cum se menționează în raportul autorităţii, în cadrul activităţilor de control fitosanitar de carantină în punctele de control şi trecere a frontierei de stat, precum şi în locurile de vămuire finală, Direcţia Rosselkhoznadzor din regiunea Bryansk și Smolensk a depistat 21 de cazuri (19 - Briansk și 2 - în regiunea Smolensk) de prezenţă a 3 tipuri de dăunători de carantină într-un volum total de 400 de tone de produse.


Rezultatele examinărilor entomologice efectuate de laboratorul veterinar interregional Bryansk au confirmat infecția legumelor și fructelor importate de molia de tomate din America de Sud (13 cazuri), thripsul floral occidental (California) (7 cazuri) și Quadraspidiotus регniciosus Comst (1 caz).


În același timp, o parte semnificativă a produselor fitosanitare infectate provin din Turcia. Astfel, numai în tomatele turceşti dăunătorii au fost detectați în 16 cazuri. În total, produsele fitosanitare din plante infectate au fost livrate din Turcia de 18 ori.


În plus, legumele și fructele contaminate au fost importate și din Franța și Moldova.


În toate cazurile, au fost luate măsuri de neadmitere a organismelor de carantină pe teritoriul Federației Ruse.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load