COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova - unul dintre partenerii economici prioritari ai Rusiei în CSI

Moldova - unul dintre partenerii economici prioritari ai Rusiei în CSI

Moldova este unul dintre partenerii economici prioritari ai Rusiei în spațiul CSI.

Potrivit presei ruse, despre acest lucru au discutat participanții la reuniunea Consiliului economic moldo-rus "Republica Moldova și regiunile Rusiei", care a avut loc la Sankt Petersburg, la care au participat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și vicepremierul Guvernului FR, reprezentant special al Președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak, transmite Noi.md.

După cum s-a menționat, anul trecut, cifra de afaceri dintre cele două țări a depășit 1,5 miliarde de dolari și continuă să demonstreze o dinamică a creșterii. Astfel, în primul trimestru al anului 2019, cifra de afaceri ruso-moldovenească a fost de peste 450 milioane dolari, însă, avînd în vedere potențialul sectorului agricol, al construcțiilor, turismului și sectoarelor industriale ale economiei, aceste rezultate încă nu corespund potențialului cooperării bilaterale.


În cadrul forumului, președintele interimar al Republicii Bașkortostan, Radiy Habirov, a menționat că regiunea Federației Ruse pe care o conduce acum caută în mod activ parteneri de afaceri în Moldova. "Am satbilit că, la invitația președintelui țării, vom veni la voi cu o mare misiune de afaceri. Știm deja de ce avem nevoie și a de ce au nevoie colegii noștri - busunessul din Moldova. Sîntem gata să livrăm produse agricole de inginerie, autobuze, îngrășăminte minerale - o rețea destul de mare de ceea ce, în opinia noastră, este necesar și util pentru Moldova înfrățită", a spus el.

Radiy Khabirov a spus că, la timpul său, Bașkortostan, ca și întreaga Rusie, a descoperit "vinurile din Crimeea". "Acum sîntem gata să descoperim produsul" Vinurile moldovenești". Ca parte a ideii noastre comune este și deschiderea casei de tranzacționare moldo-bașkiriene. Cred că acest lucru va fi un mare impuls pentru promovarea uneia dintre cele mai importante produse de export în republica noastră", a spus șeful Republicii Bașkortostan.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load