TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Bruxelles, Dodon a discutat despre problemele privind livrarea gazelor de la 1 ianuarie 2020

La Bruxelles, Dodon a discutat despre problemele privind livrarea gazelor de la 1 ianuarie 2020

Președintele Igor Dodon la Bruxelles a avut o întrevedere cu Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Maroš Šefčovič cu care a discutat diferite aspecte ale securității energetice naționale și regionale.

Șeful statului a menționat că aprovizionarea cu gaze naturale a țării noastre este una dintre cele mai importante preocupări ale conducerii Republicii Moldova, în special, în contextul disputei dintre Federația Rusă și Ucraina - “Gazpromul” fiind unicul nostru furnizor de gaze, iar Ucraina, la moment - singura cale de tranzit pentru Republica Moldova.


În acest context, Igor Dodon a relatat despre îngrijorarea noastră privind livrarea gazelor naturale în Moldova după 1 ianuarie 2020, reieșind din faptul că contractul de tranzitare a gazelor prin teritoriul Ucrainei expiră, situația fiind neclară pentru toate părțile implicate.

Președintele RM a reamintit că Ucraina tranzitează gazele rusești nu doar în Republica Moldova, ci și în țările balcanice. Respectiv, există riscuri pentru toată regiunea.

Totodată, el a informat partenerii europeni despre negocierile pe care le-a avut recent cu conducerea companiei “Gazprom” cu privire la livrarea gazelor în Moldova, dar și despre scenariile posibile în cazul sistării tranzitului prin Ucraina.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load