COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Facilitățile la export pentru produsele moldovenești pe piața rusă vor fi prelungite

Facilitățile la export pentru produsele moldovenești pe piața rusă vor fi prelungite

Igor Dodon a declarat că facilitățile la export pentru produsele moldovenești pe piața rusă vor fi extinse pînă la sfîrșitul acestui an.

Șeful Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că la această înțelege a ajuns în cadrul discuțiilor pe care le-a avut la Moscova cu omologul său rus, Vladimir Putin, și șeful-adjunct al Administrației prezidențiale, Dmitri Kozak, Reprezentant Special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

Potrivit președintelui, în următoarele zile, Guvernul Federației Ruse va adopta hotărîrea cu privire la prelungirea acestui termen, care expira la iulie 2020.


Igor Dodon a menționat că, agenții economici din Moldova au economisit, în 2019, aproape jumătate de miliard de lei din anularea taxelor pentru export în Rusia.

”În anul 2019, am exportat produse pe piața rusă fără taxe. Este vorba despre fructe, în primul rînd merele la care taxa era de 1 leu-1,2 lei; vinuri; conserve. Evident, noi de dorim să fie scoase total. Sperăm că lucruri acesta se va întîmpla”, a declarat președintele.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load