COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

COVID-19 nu împiedică oamenii să cumpere apartamente: ce se întîmplă cu prețurile

COVID-19 nu împiedică oamenii să cumpere apartamente: ce se întîmplă cu prețurile

Mulți cetățeni așteptau ca în perioada stării de urgență să se ieftinească apartamentele din cauza situației cu coronavirusul din țară. Cu toate acestea, experții cred că încă nu există nici un motiv pentru a reduce prețurile la imobile, care, dimpotrivă, au crescut.

Coronavirusul a stricat planurile multor oameni din republică. Multe companii imobiliare au refuzat să promoveze și să vîndă apartamente. Alții au început dezvoltarea unei noi strategii de atragere a cumpărătorilor.

Directorul Departamentului de marketing al unei companii imobiliare din capitală, Iulia Herța, a declarat pentru Sputnik Moldova că site-ul firmei lor cu un catalog de apartamente expuse spre vînzare se bucură de o mare cerere: vizualizările paginii au crescut cu 15%.


"Poate părea ciudat, dar numărul persoane interesate de apartamente nu a scăzut. Sîntem bucuroși că acum oamenii au timp să se familiarizeze cu fiecare apartament, să analizeze, să ne pună întrebările necesare, precum și să se analizaze toate momentele legate de cumpărare sau de luarea unui credit pentru apartament", a adăugat Herța.

Ea a menționat că, în timpul carantinei, oamenii nu mai doresc să meargă la apartament și să o examineze personal. În acest caz, după cum a menționat Herța, agenții imobiliari găsesc soluția optimă.

"Colaboratorii noștri au început să facă prezentări ale apartamentelor online. Ei merg în locuință cu telefonul mobil și, la cererea potențialilor cumpărători, arată fiecare colț al casei. Numai în cazul în care pe clienți îi aranjează totul, se negociază condițiile vizitării personale a apartamentului înainte de a-l cumpăra", a spus Herța.

Potrivit interlocutoarei, mai înainte compania nu practica acest lucru, dar în prezent clienții apreciază o astfel de oportunitate de a se familiariza cu imobilul.

Herța consideră că prețurile la apartamente nu vor scădea deocamdată.

"Apartamentele își păstrează deocamdată valoarea. Nu știm cît va dura această situație în țară, dar noi sperăm că în cel mai scurt timp lucrurile vor reveni la normal. Prețurile rămîn aceleași, deoarece există cerere. În plus, apartamentele au investit o mulțime de bani, trebuie restituite cheltuielile", a explicat Herța.

Între timp, potrivit experților, a scăzut puțin cererea la închirierea apartamentelor, în acest sens, prețul la acest serviciu a scăzut cu 10%.
Acest lucru s-ar putea datora nu numai coronavirusului, deoarece, de obicei, primăvara în nu există o cerere mare: studenții termină anul școlar, precum și se apropie sărbătorile de Paști, timp în care mulți pleacă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load