CNAS anunță cîți bani a transferat în iulie pentru pensii, alocații și indemnizații

CNAS anunță cîți bani a transferat în iulie pentru pensii, alocații și indemnizații

Calcularea şi finanţarea pensiilor, indemnizaţiilor, alocaţiilor, compensaţiilor și altor plăți au fost efectuate conform orarului stabilit în luna iulie, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale, deși anterior se vehicula că din cauza gaurei din buget ar putea să nu fie achitate la timp salariile și pensiile.

Potrivit CNAS-ului, pînă la 16 iulie, au fost transferate resursele financiare necesare pentru plata tuturor tipurilor de indemnizaţii adresate familiilor cu copii. Indemnizaţia unică la naşterea copilului s-a transferat în sumă de 19,1 mln lei pentru 3021 beneficiari. Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 3 ani s-a transferat în sumă de 80,2 mln lei pentru 45  827 beneficiari.

Indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 1,5/2 ani s-a transferat în sumă de 27,6 mln lei pentru 38 255 beneficiari. Pentru indemnizaţia de maternitate s-au transferat deja 58 mln lei pentru 2 439 beneficiari, iar pentru indemnizaţia paternală – 1,3 mln lei pentru 298 de beneficiari.

Pînă astăzi a fost efectuat transferul pentru toate prestaţiile sociale, inclusiv, a ajutorului social în sumă de 39,8 mln lei şi a ajutorului pentru şomaj în sumă de 1,5 mln lei. Pentru plata pensiilor, CNAS a transferat aproape 1,3 miliarde de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load