Ce termen limită și-a pus guvernarea pentru finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău

Ce termen limită și-a pus guvernarea pentru finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău

Prim-ministrul Maia Sandu a declarat că finalizarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în 2020 este cea mai importantă sarcină pentru Moldova.

Potrivit agenției Infotag, ea a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă în rezultatul întrevederii cu premierul român, Viorica Dăncilă, la București.

Sandu a recunoscut că construcția gazoductului, care are ca scop importarea gazelor naturale din România, nu va fi finalizată pînă la sfîrșitul acestui an. Ea a reamintit că, în mai 2015, șefii de guvern ai celor două state au semnat un memorandum de înțelegere reciprocă privind punerea în aplicare a proiectelor de interconexiune a rețelelor de gaz și energie electrică ale celor două țări. Documentul prevede extinderea gazoductului Iași-Ungeni pînă la Chișinău. Ceremonia oficială a demarării construcției a avut loc în luna februarie, însă lucrările au început în luna mai.

"Am discutat problema implementării proiectelor în domeniul energeticii. Este vorba în primul rînd despre finalizarea construcției și darea în exploatare a gazoductului Iași-Chișinău. Din păcate, termenul de finalizare a acestui proiect a fost încălcat. Avem un interes vital pentru finalizarea lucrărilor pe întregul șantierul Iași-Ungheni-Chișinău pe parcursul anului 2020, deoarece adeja începînd cu noul an am putea avea probleme cu asigurarea țării cu gaze", a spus Sandu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load