X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

A fost făcut primul pas pentru construirea autostrăzii Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa

30 ian. 17:30   Economie
2191 0

A fost făcut primul pas pentru construirea autostrăzii Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa – coridorul Republicii Moldova spre Uniunea Europeană.

Despre acest lucru a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Moldovei, Andrei Spînu, menționînd că, cu cîteva clipe în urmă, a semnat, împreună cu directorul de la Administraţia de Stat a Drumurilor, Sergiu Bejan, Acord de Cooperare cu Banca Europeană de Investiții prin intermediul căreia Asociația Mondială a Drumurilor (PIARC) finanțează realizarea studiului de prefezabilitate și fezabilitate al proiectului de construire a autostrăzii.

După cum a subliniat Andrei Spînu, în anul 2024 se va finaliza studiul de prefezabilitate, iar pînă la finalul anului 2025 se va finaliza și studiul de fezabilitate. Aceste documente prevăd colectarea informațiilor și a datelor cu privire la situația actuală a infrastructurii rutiere, a intensității traficul planificat, evaluarea economică.

De asemenea se vor defini punctele geografice și principalii parametri tehnici (lățime etc.) ai autostrăzii.

Construirea autostrăzii este un proiect de importanță națională. Autostrada Ungheni - Chișinău - Odesa va conecta centrele economice și industriale regionale ale celor trei țări, va facilita comerțul, dezvoltarea economică și socială, iar Republica Moldova va fi mai aproape de UE și la nivel de infrastructură.


Construcția autostrăzii este unul din proiectele naționale din Planul Reconstrucției Infrastructurii Moldovei 5+”, a scris Andrei Spînu.

8
0
0
4
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?